Visi zina slaveno teicienu: “Tu esi tas, ko tu ēd”. Ēdiena kvalitāte tieši ietekmē mūsu veselību un noskaņojumu. Bieži mēs pat neaizdomājamies par to, no kā patiesībā gatavo mūsu mīļāko ēdienu.
Produktu sastāvs paliek otrā plāna. Mēs nolēmām labot šo netaisnību un uzzināt, no kā sastāv populāri produkti.
Pārtikas produktu sastāvs
Krabju nūjiņas
Kāpēc šīs nūjiņas tiek sauktas par “krabju”, paliek noslēpums, jo to sastāvā nav krabju gaļas. Tās tiek izgatavotas no lētām jūras zivīm, piemēram, mintajas.
Zivs fileju sajauc ar olu baltumu un kviešiem. Tiek pievienots arī aromatizētājs, lai naivie pircēji uzskatītu, ka sastāvā ir krabju gaļa. Bet pa virsu “krabju” nūjiņai, neskopojoties, pievieno sarkano pārtikas krāsvielu.
Lasi arī: Ģimenes ticējumi: ko vīram ar sievu nekādā gadījumā nevajadzētu darīt kopā
Manna
Manna mums ir pazīstama kopš bērnības. Kāds mīlēja putru no šiem putraimiem, bet kāds to joprojām atceras kā murgu.
Patiesībā manna ir produkts, kas izgatavots no ļoti maza izmēra maltiem kviešu graudiem. Līdz ar to pēc būtības mannas putra ir gandrīz tas pats, kas kviešu putra.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Nevainojama tunzivju konservu zupa ar rīsiem un tomātiem – vienkārša recepte tikai 30 minūtēsby Anete Vītola
- Sinoptiķi prognozē bažīgu 2025. gada vasaru. Ko cilvēkiem vajadzētu sagaidīt – karstumu vai aukstumuby Sandra Ločmele
- Nepatīkama patiesība par to, kāpēc patiesībā pensionāri Rietumeiropā izskatās jaunāki par mūsējiemby Rinalds Bergmanis